Stress Management och Självledarskap

Stress Management och Självledarskap

Översikt

Det talas och skrivs oerhört mycket om stress. Du vet säkert – i likhet med många andra svenskar – en hel del om stress, stressorer, stresseffekter. Du kan vara expert på stress och ändå vara sönderstressad och utbränd. Det vi behöver är inte mer kunskap utan mer kompetens, dvs metoder för hur vi hanterar stressen och oss själva. För att föra över kunskap till kompetens behövs tillämpning, övning och träning. Eftersom all icke fysisk träning kallas ”mental träning” blir detta nyckelfaktorn i all stresshantering.

 

Känner du dig stressad eller har ni individer som visar symtom på stress i er organisation?

Rapporter från bl.a. Försäkringskassan visar på skenande sjukskrivningstal för psykisk ohälsa främst kopplad till olika stressfaktorer i yrkes- och privatliv. Upplevda

förväntningar från många håll gör att vi mer och mer upplever en maktlöshet, otillräcklighet och känsla av att inte räcka till. Behöver det vara så? Nej säger vi – du kan själv ta kontrollen över ditt liv med rätt metoder.

Vill du känna dig lugn, glad och harmonisk även om du har mycket att göra? Coacha dig själv och lär dig personligt ledarskap genom Mental Träning.

En viktig del av kursen är de metoder och tekniker som du får lära dig att använda som redskap för att smidigt coacha och leda dig själv. All sorts ledarskap startar inifrån. När du kan leda och coacha dig själv kommer du också märka att det automatiskt blir lättare att leda andra, då det inre ledarskapet smittar av sig på andra. Personligt ledarskap innebär till stor del att vara sann mot sig själv, ta eget ansvar, vara kongruent i tanke, känsla och handling.

Stressmanagemet och självledarskap är en processutbildning som ger dig verktyg för att arbeta med din personliga och professionella situation. Du har alltså hela 4 dygn på dig för att arbeta med dina personliga mål. Räkna med att använda en del av kvällarna under liveutbildningen till att formulera dina personliga mål och inventera dina stressområden i tillvaron. Utbildningen är en processutbildning som startar med en 3 dagars liveutbildning och därefter 3 månader med egen träning och övningar.

Under denna hemträning lär du dig att ytterligare minska den negativa stressen genom en minskad grundspänning, en avspänd effektivitet, en ökad återhämtningsförmåga, bättre sömn m.m. Här ingår också metoder att förvandla negativ stress till en positiv stress (tändning, aktivering och motivation).
Du arbetar även med dina begränsande föreställningar, värden och din inre kompass där du sätter mål hur du vill agera och må i ditt liv.

Vad har du att förlora? Välkommen till oss på utbildning, och känn dig som hemma i vår fantastiska utbildningsmiljö i vårt vackra1700‐tals hus.

Varmt välkomna

Kursfakta

Kursform: Live och distans
Examineringsform: Diplomering
Kurslängd: 4 dagar live + 3 månader egenträning samt 1 uppföljningsdag

Kursavgift

7 900 SEK, exkl. moms
9 875 SEK, inkl. moms

Info, kursavgift

Kursmaterial,app, fika och diplomering ingår i avgiften.

Förkunskaper

Inga

Studietakt

4 heldagar + 3 månader egenträning samt 1 uppföljningsdag

Mer info

Mikael Unestål
E-post
019-33 22 33

Innehåll

Lär dig hantera stress och led dig själv till önskat läge.

Ur innehållet

  • Stress – symptom och effekter.
  • Mental Träning – grunder och tillämpning.
  • Självcoaching
  • Tanke, känsla och handling – hur påverkar vi oss själva i vald riktning.
  • Värdeövningar
  • Övertygelser
  • Excellent kommunikation, Kommunikationsstilar
  • Balans mellan internt och externt

Mental Träning och Självcoaching är dokumenterat effektiva metoder för stresshantering och personlig utveckling. Utbildningen är upplevelsebaserad med aktiverande frågeställningar och praktisk träning för att deltagarna på bästa sätt ska kunna tillägna sig både metoder och förhållningssätt. Självklart tar vi också del av modern forskning och de teorier som ligger till grund för de metoder vi arbetar med.

Practicum

Vid livekursens slut får du med dig praktiska verktyg, litteratur och kursmaterial för att fortsätta träna i din hemmiljö, ett färdigt specialdesignat paket som är utformat för att du ska nå dina mål.

En nyckel till framgång är att du tränar dagligen och gör övningar. Vetenskapliga bevis finns idag för att systematisk långsiktig träning ger hållbara resultat. Du får tillgång till vår egen designade app med mental träning så träningen blir enkel för dig.

Kurslängd

Utbildningen pågår under 4 heldagar i grupp och under ca 3 månader har du ett självutvecklings projekt där du tränar Mental träning och får verktyg för att hantera din stress.

 

Vår kurslokal:

Kursen hålls i våra fantastiska lokaler i vårt 1700-tals hus i Adolfsberg, Örebro. En lugn och trygg miljö för bästa inlärningstillstånd, och i en avslappnad stressfri miljö. Du får tre dagar att arbeta med dig själv, tillsammans med motiverade kurskamrater, engagerade lärare och åker därifrån fulltankad med nya verktyg och insikter. Dessa verktyg och insikter är grunden för ditt nya stressless liv med mental träning och självledarskap.

SLHs kursgård i Örebro

Broschyrer

Kontakt

Vill du veta mer om denna utbildning?

Om du vill få mer information om denna kurs/utbildning, har frågor som du inte hittar svar på här på webbplatsen?
Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och berättar mer.

För aktuella kursdatum och anmälan - se vår Kurskalender.Kontakta mig för mer info

Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här för att kunna genomföra kursen/evenemanget och vårt uppdrag. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy